Peuterzwemmen

Spelen en dartelen in het warme water

Maandag vanaf 09.00 uur
Woensdag vanaf 09.00 uur
donderdag vanaf 09.00 uur
peuterzwemmen steenwijk

Spelletjes en kleine zwemoefeningen doen met je peuter in het warme water. Naderhand is een kopje koffie of thee in het sportcafe bij de prijs inbegrepen.

Gunstige factoren

Kleine kinderen zijn van nature niet bang in het water, en zo kun je voorkomen dat ze op latere leeftijd angst krijgen voor water door onprettige ervaringen. Ook is babyzwemmen goed voor het contact tussen ouder en kind, en zorgt het voor een betere coördinatie (armen en benen).

Peuterzwemmen

De leeftijd om ongeveer te beginnen met peuterzwemmen is ongeveer vanaf 1 jaarZwemmen op een speelse manier, en zoveel mogelijk aangepast op leuke dingen die over het algemeen de peuters leuk vinden. Het is een voorbereiding op het A/B/C zwemmen. Zwemmen op de buik, zwemmen op de rug, de angst overwinnen van het water op verschillende wijzes. Zwembadwater is trouwens niet schadelijk dus een keertje verslikken is niet zo erg.

Belangrijk is dat de peuter zich op eigen manier voortbeweegt door het water, en daarbij leert ervaren dat het geen angst hoeft te hebben voor water. Het is wel zo dat bij kleine kinderen alles erg veel herhaald dient te worden.peuterzwemmen steenwijk Pas na vele herhalingen die met regelmaat uitgevoerd dienen te woden, zal de peuter bepaalde dingen nadoen.

Dwing een kind niet, het vertrouwen is dan meteen weg, en het zal veel langer duren voordat dat is teruggewonnen. Blijf het kind stimuleren, en veel praten en knuffelen is daarom ook erg belangrijk.

Tips

Het is soms prettig een lievelingsspeeltje van het kind mee te nemen. Nadat u en uw kind omgekleed zijn, adviseren wij om niet direct naar buiten te gaan, zeker niet in de wintermaanden, maar even te acclimatiseren.

Dit kan in het Sportcafe onder genot van een kopje koffie die bij de prijs is inbegrepen